Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Viooltalent Hawijch Elders en toppianist Sander Sittig 
 
Zaterdagavond 7 maart 2020 spelen violiste Hawijch Elders en pianist Sander Sittig de sterren van de hemel in het kerkje van Valkkoog 
 
Het sfeervolle kerkje van Valkkoog is zaterdag 7 maart het toneel van een bijzonder optreden van violiste Hawijch Elders, op de vleugel begeleid door Sander Sittig.
Wel vaker bood Valkkoog een podium aan jonge violistes die later wereldberoemd werden, zoals Janine Jansen en Liza Ferschtman.
De mooie akoestiek van het kerkje leent zich perfect voor kamermuziek. Het aanstaande concert met Hawijch Elders en Sander Sittig is van wereldklasse, waarvan u later zult zeggen: Fantastisch dat we daar bij waren!

De 21-jarige violiste Hawijch Elders volgt sinds 2016 haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het volgen van een Excellence programma. Zij begon op zesjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn en kreeg tot 2016 viool- en kamermuzieklessen van Benzion Shamir.
In oktober 2019 won Hawijch de Kersjes Vioolbeurs. Citaat uit het juryrapport: "Hawijch is een natuurlijk viooltalent; haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie".
Hawijch volgde masterclasses bij wereldberoemde violisten en heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. In september 2018 won zij de tweede prijs en drie speciale prijzen tijdens het 37e prestigieuze ‘Premio Rodolfo Lipizer’ Internationale Vioolconcours. In januari 2018 soleerde zij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk met het vioolconcert van Antonín Dvorák in de Finale van het Oskar Back concours, waar zij met overweldigende meerderheid de Publieksprijs won en haar de tweede prijs werd toegekend. Eerder won zij prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Nederlands Vioolconcours-Iordens, en de Classic Young Masters Award.
Hawijch was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO). Zij soleerde in de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Bach, Paganini, Britten en Dvorák en in Sarasate’s Carmen Fantasie met onder andere de Nieuwe
Philharmonie Utrecht, het Amsterdam Symphony Orchestra, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. 
 
In het kerkje van Valkkoog wordt zij op de vleugel begeleid door de beroemde Nederlandse pianist Sander Sittig.
Pers en publiek over de hele wereld loven Sander Sittig’s poëtische en persoonlijke pianospel, dat hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse pianisten heeft gemaakt.
Grote musici vragen Sander Sittig hen te vergezellen op hun concerten en tournees door heel Europa, in de Verenigde Staten, Japan, China en Israël.
Zo speelde hij met niemand minder dan meesterviolist Shlomo Mintz o.a. in Shanghai, Istanbul, Genève en Madrid, met de grote Russische violist Pavel Berman in Jeruzalem en met de winnaressen van de Nederlandse Muziekprijs Liza Ferschtman en Maria Milstein op vele concerten in Nederland, maar ook in Brussel, Bratislava en op festivals in
Zwitserland en Oostenrijk.
In het huidige seizoen zal Sander Sittig te horen zijn op concerten in Italië en Spanje met Shlomo Mintz. Met de Portugese violist Miguel Simoes zal hij de complete werken voor piano en viool van Beethoven gaan uitvoeren in Rome
en de Portugese stad Braga.
Met Hawijch Elders (prijswinnares op het Nationaal Vioolconcours) geeft hij diverse concerten in Nederland en Italië en ......
op zaterdag 7 maart dus bij ons in Valkkoog! 
 
Programma 
 
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonate in Bes-gr. KV 454
*Largo-Allegro, *Andante, *Allegretto

Johann Sebastian Bach - uit Partita Nr. 3, BMW 1006
*Loure, *Gavotte & Rondeau

Nicolò Paganini
*Caprice Nr. 12 in As-gr. "Allegro"
*Caprice Nr. 24 in A-kl. "Thema met Variaties quasi presto"

PAUZE

Camille Saint-Saëns
Introduction et Rondo Capriccioso, op. 28

Ludwig van Beethoven
Romance Nr. 1 in G, op. 40

Maurice Ravel
Tzigane 
 
Toegang en reserveren 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Jongeren tot 14 jaar gratis en van 14 tot 19 jaar € 7,50.

Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.

Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 
Binnenkort in één van de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
zaterdag 15 februari om 20.15 uur In Twisk
- Fay Claassen & Band - Close to you
(voor meer concerten in Twisk zie de website)

zondag 16 februari om 20.00 uur In Winkel
- Erik Vaarzon Morel - flamencogitaar
(voor meer concerten in Winkel zie de website)

zondag 23 februari om 15.30 uur In Hippolytushoef
- The Hague String Trio - viool, altviool en cello
(voor meer concerten in Hippolytushoef zie de website) 
De Kop Vol Muziek
 
Wij ontmoeten u graag in het Kerkje van Valkkoog op zaterdagavond 7 maart. Aanvang concert is 20.15 uur.
De zaal is open om 19.30 uur. Wij stellen het op prijs wanneer u tijdig reserveert voor dit concert. De entreeprijs kunt u op de avond zelf contant aan de kassa voldoen.
Pinnen is niet mogelijk.