Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Argentijns vuurwerk in Valkkoog 
 
Tango Aliado op zaterdag 11 januari 2020 om 20.15 uur in Kerkje Valkkoog 
 
Valkkoog begint het nieuwe jaar met een spetterend optreden van een enthousiaste groep muzikanten die met ons op reis gaan naar Zuid Amerika.
Ingetogen milonga’s en virtuoze, ritmische stukken wisselen elkaar af tijdens dit energieke concert van Tango Aliado met werk van hun nieuwe cd El Compás. Je wordt meegenomen op een reis van de traditionele tango’s van Canaro tot de moderne tango’s van Cosentino en Wantenaar.
En Astor Piazzolla niet te vergeten, de beroemde vernieuwer van de tangomuziek! Het repertoire bevat mooie, zelfgeschreven arrangementen voor viool, piano, bandoneon en cello.

Tango Aliado bestaat uit Françoise van Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon), allen professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek.
De vier tangueros van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke tot lichte muziek en wereldmuziek. Op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten hebben ze elkaar ontmoet en het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan. 
 
Zelf zeggen zij:
"In ons programma El Compás laten wij diverse tangostijlen en ritmes horen. Wij zijn gefascineerd door de kracht van ritmes in de tango. Francisco Canaro schreef over de tango ’y su ritmo es un imán’ (en zijn ritme is een magneet).
Je wordt verrast door zowel opzwepende dansen als intieme, tedere melodieën van onder andere Pugliese, Canaro, Salgán en Piazzolla, uitgevoerd door een gepassioneerd kwartet."
 
 
Toegang en reserveren 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.

Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.

Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 
Binnenkort in één van de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
zaterdag 21 december om 20.15 uur In Twisk
- Oerol Kozakkenkoor - kerstconcert
(voor meer concerten in Twisk zie de website)

zondag 19 januari om 20.00 uur In Winkel
- Erasmus Trio - piano, viool, cello
(voor meer concerten in Winkel zie de website)

zondag 26 januari om 15.30 uur In Hippolytushoef
- Maria de Fátima - Portugese fado
(voor meer concerten in Hippolytushoef zie de website)

Meer concerten in de Noordkop: 
De Kop Vol Muziek